Terugblik netwerkbijeenkomst Kansrijke Start ´De volgende stap!´

Vrijdag 13 september vond de netwerkbijeenkomst Kansrijke Start: ‘De volgende stap!’ plaats. In dit nieuwsbericht kunt u de terugblik lezen. Indien u niet aanwezig kon zijn, biedt het verslag een kort inzicht in de presentaties en de ontwikkelingen rondom Kansrijke Start. Voor alle aanwezigen biedt dit de mogelijkheid om alles nog eens rustig terug te lezen. Wij willen alle aanwezigen bedanken voor ieders deelname aan deze inspirerende netwerkbijeenkomst. Uw aanwezigheid en bijdrage hebben deze bijeenkomst zeer waardevol en succesvol gemaakt. De uitwerking van het middagprogramma met de opbrengsten uit de voetstapjes en puzzelstukjes volgt nog.

Meer kinderen een Kansrijke Start geven; wat komt daarbij kijken? Waar staan we nu? Wat hebben we bereikt? Wat is er verder nodig en hoe kunnen alle partijen daaraan bijdragen? Deze vragen vormden de basis voor de netwerkbijeenkomst die afgelopen vrijdag 13 september plaatsvond. Gezamenlijk met verschillende organisaties en leden van de landelijke en regionale coalities Kansrijke Start werd er in de Getrudiskapel in Utrecht gewerkt aan hoe we collectief de volgende stap zetten om meer kinderen een gezonde en kansrijke start te geven.

Deze inhoudelijke bijeenkomst, georganiseerd door het publiek privaat partnerschap (PPP) Kansrijke Start en het landelijke actieprogramma Kansrijke Start van het ministerie van VWS, werd gestart met een ochtendprogramma met uiteenlopende sprekers en begeleid door de dagvoorzitter Fred Balvert (Erasmus MC).

Tot slot, toont de dag aan dat een kansrijke start voor elk kind begint met samenwerking tussen zorgprofessionals, ervaringsdeskundigen, onderzoekers, ouders en beleidsmakers. Door bruggen te bouwen tussen de zorg, het sociaal domein en het bedrijfsleven creëren we duurzame oplossingen die de gezondheid en het welzijn van kwetsbare gezinnen verbeteren. Collectief leiderschap en persoonlijke betrokkenheid zijn essentieel om deze verandering te realiseren. Bovendien tonen lokale initiatieven, zoals geboortezorgprojecten en gemeentelijke samenwerkingen, dat we samen veel kunnen bereiken, maar er is nog veel werk te doen om voor alle kinderen een gezonde toekomst te garanderen. De kleine stappen door iedereen, van onderzoeker tot ouder en van verloskundige tot beleidsmaker, dragen bij aan het collectief succes. Zo zetten wij samen de volgende stap!

Lees hier de terugblik: